MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Módosítaná a sztrájktörvényt az MDF

2008.04.07. 10:19 politikus

- Módosítaná a sztrájktörvényt az MDF, a párt szerint meg kellene határozni az elégséges szolgáltatások mennyiségét és formáját - mondta Hock Zoltán elnökhelyettes hétfőn az MTI-nek.

  

    "Egyetlen egy helyen javasoljuk, illetve támogatjuk a sztrájktörvény módosítását: a törvénynek meg kell határoznia az elégséges szolgáltatások mennyiségét és formáját. Azt elfogadhatatlannak tartjuk, hogy jelenleg a két szembenálló fél alkuján múlik a kérdés" - mondta Hock Zoltán, a Magyar Demokrata Fórum elnökhelyettese.
    A politikus szerint az elégséges szolgáltatás mértékét akár százalékosan is meg lehetne határozni a törvényben.
    Hock Zoltán úgy vélte, hogy a törvény ilyen jellegű módosítása nem csökkentené a szakszervezetek érdekérvényesítési képességét. Olyan egyensúlyi állapotot kell teremteni, ami nem korlátozza a szakszervezetek érdekérvényesítési képességét, ugyanakkor a közösségi érdekeket is figyelembe veszi - tette hozzá.
    Az MDF szakértői vizsgálják, hogy a pártnak kellene-e ezt a módosító javaslatot benyújtania - fűzte hozzá.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: sztrájk törvényhozás

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr9420925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása