MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Ötezer milliárdba került a száznapos program

2007.07.18. 17:52 politikus

Dávid Ibolya: Ötezer milliárd forintba került Magyarországnak a 2002-ben elfogadott száznapos program

    "Azok, akik szépen beszéltek mellette öt évvel ezelőtt, azt mondták, hogy ez körülbelül csak 160 milliárdjába fog kerülni a költségvetésnek. Az élet bebizonyította, hogy ez első évben 800 milliárd forintot jelentett a költségvetésben, és ennek az összegnek öt évre vetítve a felgyülemlett összköltsége megközelíti az ötezer milliárd forintot" - hangsúlyozta Dávid Ibolya.
    Az elmúlt öt év bebizonyította, hogy a száznapos program olyan lejtőn indította el a magyar költségvetést, amiből nincs visszaút; ma már nincs felelős közgazdász, aki egyetértene ezekkel a döntésekkel - tette hozzá.
    Az MTI azon kérdésére, hogy mi alapján számolták ki az ötezer milliárdos veszteséget, Dávid Ibolya azt mondta: ennek pontos részleteit később fogják nyilvánosságra hozni.
    Dávid Ibolya rámutatott: az MDF volt az egyetlen párt, amelyik nem szavazta meg a száznapos programról szóló törvénymódosítást.
    A pártelnök szerint a száznapos program elfogadásának ötödik évfordulója a "populizmus gyásznapja".
    Elmondta azt is, hogy az MDF egy olyan nyilatkozat aláírására kéri a parlamenti pártok képviselőit, amelyben a felelős politizálásra szólítják fel a politikusokat. Azt kérik, hogy a nyilatkozat aláírói kötelezzék el magukat: a jövőben önmérsékletet tanúsítanak minden olyan intézkedésekkel szemben, amelyek a költségvetés stabilitását veszélyeztetik - fűzte hozzá.
    A távirati iroda kérdésére, hogy a pártelnök szerint minden pontja rossz vagy haszontalan volt-e a száznapos programnak, Dávid Ibolya azt mondta: az intézkedések összessége okozta a pénzügyi egyensúlytalanságot, amellyel azóta is küzd az ország.
    A száznapos programról szóló törvénymódosítást 2002. július 16-án fogadta el az Országgyűlés 339 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 17 tartózkodással.
    A módosítás nyomán 2002 szeptemberétől átlagosan ötven százalékkal emelkedett a közalkalmazottak bére, 20 százalékkal nőtt a családi pótlék és 30 százalékkal emelkedett a hallgatói normatíva.

Forrás: mdf.hu

2 komment

Címkék: költségvetés dávid ibolya

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr44120605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

külváros 2007.07.18. 17:53:32

,,Az MDF 2006-os választási kampányban emelt "garanciafalán" véste kőbe, hogy nem segíti hatalomra a két politikust."
És ez hány forintba került nekünk? (Vagy Gyurcsánynak és Lejsztingernek?)

demokrata 2007.07.18. 17:55:53

Te drága Ibolya!
Te kis politikai prostituált.
Érzed a rendszer váltás vesztét,aminek bukásában óriási részed van, rájöttél, hogy így szakíthatol még egy nagyot ha benyalsz gyurcsótány fecónak.
süti beállítások módosítása