MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Felmentett miniszter, lemondott államtitkár - ki dönt?

2008.04.10. 10:20 politikus

Az  MDF szerint azonnali lépések szükségesek az egészségügyben. Nincs felelős egészségügyi miniszter, nincs felelős egészségügyi államtitkár, nincs közigazgatási államtitkár - sorolta Pusztai Erzsébet csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormánynak - akár kormánybiztos kinevezésével - haladéktalanul gondoskodnia kellene a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt kialakult hiány pótlásáról.

  

    Az MDF Népjóléti kabinetjének vezetője azt mondta, a járulékfizetés ellenőrzésének következtében megemelkedett járulékbevételek fedezetet nyújtanak arra, hogy megszüntesse a kormány a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt kialakult hiányt.
    Az MDF nem arra gondol, hogy forintra azonos összeggel kellene a kiesett vizitdíjat és kórházi napidíjat pótolni, hanem arra, hogy a kormány építse be az egészségügyi finanszírozásba ennek a pótlását - fogalmazott.
    Véleménye szerint halaszthatatlan a mentés és a betegszállítás szétválasztása következtében a betegszállításban kialakult feszültség orvoslása. A betegek és az egészségügyi intézmények naponta tapasztalják, hogy órákat kell várni a betegek szállítására.
    Az MDF-es politikus szintén halaszthatatlannak nevezte a regionális egészségügyi tanácsok munkájának felgyorsítását. A fekvőbeteg-ellátó rendszer rosszul tervezett hirtelen átalakítása szerinte a járóbeteg szakellátás megfelelő bővítése nélkül történt meg.
    Arra is felhívta a figyelmet, hogy a beutalási rend elkapkodott átrendezésének következtében helyenként súlyos feszültségek, ellátási hiányok alakultak ki.
    A Magyar Nemzetben megjelent írásra, miszerint menesztésének bejelentése után írt ki pályázatot Horváth Ágnes egészségügyi miniszter állami kórházak, valamint az Országos Tiszti Főorvosi Hivatal vezető posztjaira, Pusztai Erzsébet azt mondta, szomorú, ha valóban így történt. Úgy vélte, nem korrekt az eljárás, hiszen a most kinevezetteknek a következő egészségügyi miniszterrel kell majd együttműködnie, ezen kívül az eljárás mikéntje rossz üzenet mindenki számára.


HÁTTÉRANYAG

Felmentett miniszter, lemondott államtitkár – ki dönt?


Nincs felelős miniszter, nincs felelős államtitkár, nincs közigazgatási államtitkár, a hírek csak helyettesítő miniszterről szólnak.
Az MDF véleménye szerint az átmeneti időben – akár kormánybiztos kinevezésével – a kormány haladéktalanul gondoskodjon az alábbi feszültségek mielőbbi feloldásáról!

1.    Halaszthatatlan a vizitdíj, a kórházi napidíj azonnali eltörlése miatt kialakult hiány pótlása.
A járulékfizetés ellenőrzésének következtében megemelkedett járulékbevételek fedezetet nyújtanak arra, hogy (a háziorvosi ellátásban a kártyapénz emelésével, a járóbeteg szakellátásban a pont-forintérték megnövelésével, a kórházi ellátásban pedig a humán betegségcsoportok díjtételeinek megemelésével) megszüntessék a politikai döntés által okozott hirtelen kialakult hiányt.
2.    Halaszthatatlan a mentés és betegellátás szétválasztása következtében a betegszállításban kialakult feszültségek orvoslása.
A betegek és az egészségügyi intézmények naponta tapasztalják, hogy órákat kell várni a betegek szállítására. A sürgős beteg beszállítása és ellátása után, a hazaszállításra – étlen, szomjan - órákat kell várni a betegnek!
3.    Halaszthatatlan a Regionális Egészségügyi Tanácsok munkájának felgyorsítása.
A fekvőbeteg-ellátó rendszer rosszul tervezett hirtelen átalakítása a járóbeteg szakellátás megfelelő bővítése nélkül történt meg. A beutalási rend elkapkodott átrendezésének következtében helyenként súlyos feszültségek, ellátási hiányok alakultak ki.
Egyes helyeken a betegeknek heteket kell várni a szakvizsgálatra, másutt sokkal messzebbre kell utazni, mint korábban. Fel kell gyorsítani a Regionális Egészségügyi Tanácsok munkáját, a kapacitások áttekintését annak érdekében, hogy mielőbb rendezni lehessen a betegellátás feltételeit.

A koalíciós szakítás közepette az új programok, az új személyek keresgélésével járó időhúzás súlyos következményekkel járhat.
A felemás módon megtett eddigi intézkedések a betegellátásban súlyos feszültségeket okoztak. Ezek feloldása nem várhat hónapokig, hiszen a kialakult zavarok a betegek gyógyulását, esetenként életét is veszélyeztetik!

Forrás: mdf.hu

1 komment

Címkék: kormány egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr49420926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.03.01. 11:55:22

nem lehet egyenlőségjelet tenni a holokauszt és a kommunizmus áldozatai közé. Az, hogy a kommunizmus áldozatává vált valaki, az részben az ő döntése volt. Antikommunista volt, egyéb nézeteket vallott, tehát erről ő dönthetett. Ha akart, kommunista is lehetett (!). (...) Eszébe ne jusson senkinek a két dolgot összekeverni! Húsz éve más sem történik, minthogy megpróbáljuk ezt a két történelmi tragédiát egy szintre hozni, de ez - még egyszer mondom - nem egy szintű, "

herényi károly
mdf
"konzervatív"
süti beállítások módosítása