MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Dávid Ibolya: Gyurcsány Ferencnek be kell látnia, hogy mennie kell

2008.03.17. 16:14 politikus

Dávid Ibolya az M1 Nap-kelte című műsorában a március 15-i megemlékezések kapcsán elmondta: sokan tévesen úgy értelmezik a szólásszabadságot, hogy a rombolás és randalírozás e demokratikus jog részének tekinthető, amennyiben azt egy nagy tömeg részeként teszik. Hangsúlyozta: a Magyar Demokrata Fórum az elmúlt években következetesen képviselte azon álláspontját, mely szerint vannak olyan össznemzeti ünnepek, amelyeken a politikát félretéve valóban ünnepelni, megemlékezni kellene, azonban a pártok az együttünneplés helyett idén is az egymás ellen való ünneplést választották.

Az MDF elnöke hangsúlyozta: ez a lövészárok hangulat egy országban hosszú távon nem tartható fenn, az emberek többségének elege van abból a hisztériakeltésből, ami ma hazánkban folyik. Mint elmondta: ma a kormányzat joggal népszerűtlen, s azt láthatjuk csak, hogy egy koncepciótlan, teljes mértékben hitelét vesztett vezetés képtelen megoldani azt a helyzetet, amelyet ő maga idézett elő. Dávid Ibolya hozzátette: a legnagyobb baj, hogy miután 3.3 millió ember mondott határozottan nemet a kormányzat politikájára, a kormányfő nem tanult ebből semmit. Ezen a patthelyzeten csak az változtatna, ha Gyurcsány Ferenc belátná, hogy távoznia kell, mert az ő személye jelenti ma a fejlődés legkomolyabb gátját.

Dávid Ibolya szerint ameddig a kormányfő ezt nem látja be, addig csak a populizmus tere nő Magyarországon, ameddig a miniszterelnök nem teszi meg a szükséges lépéseket, addig a most folyó felelőtlen, demagóg politika győzedelmeskedhet továbbra is. Az MDF elnöke kiemelte: ezen lépés előnyeit támasztotta alá a Goldman Sachs globális befektetési csoport londoni elemzése is, amely szerint „Gyurcsány Ferenc távozása piacmozdító hatású lehet”. Mint Dávid Ibolya elmondta, látni, hogy a kormányfő nem tanult semmit a népszavazásból, az elmúlt bő egy hét alatt változatlan lendülettel folytatódott tovább a dacpolitizálás és a kapkodás, amelyet jól mutat többek között az MVM Zrt. körüli fejvesztett bűnbakkeresés és zűrzavar is.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc dávid ibolya

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr29385968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása