MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az egykulcsos adó is kerüljön napirendre az adóreform szakmai vitája során!

2008.03.13. 18:10 politikus

A Magyar Demokrata Fórum üdvözli, hogy Gyurcsány Ferenc végre kész meghallgatni szakértők véleményét is az adórendszer tovább nem halasztható egyszerűsítése kapcsán. Egyetértünk az adószakértők által megfogalmazottakkal, amely szerint az adórendszer érdemi egyszerűsítésére van szükség. Az MDF szükségesnek tartja, hogy az ország lemaradásának megállítása és minden magyar adófizető állampolgár érdekében az egykulcsos adó témája is kerüljön megvitatásra az adóreformról elindult társadalmi és szakmai párbeszéd során.

A térségben mára Magyarország szinte egyedül maradt a felettébb korszerűtlen progresszív adórendszerhez való makacs ragaszkodás miatt. A térség országaiban sorra vezették be az egykulcsos adórendszert, s láthatjuk is az eredményét: Magyarország éllovasból sereghajtóvá vált, a környező államok sorra lehagynak bennünket, 1 százalék alatti a gazdasági növekedés. A hazai adórendszer Európában az egyik legnagyobb arányú elvonást produkálja. Bonyolult, igazságtalan és mérhetetlenül bürokratikus. Az átláthatatlan feltételek, az állandó változások és az adóterhek egyenlőtlen megoszlása miatt kiugróan magas az adókerülők száma.  

A Magyar Demokrata Fórum - számos neves gazdasági szakemberrel összhangban - úgy véli: az egykulcsos adóval mindenki nyer.

  • Az egykulcsos adó igazságos, mert az adófizető állampolgár teljesítményét jutalmazza.
  • Az egykulcsos adó bevezetése jó az államnak is: segít a gazdaság kifehérítésében, az adózási morál növelésében, hiszen a jelenlegi rendszerrel ellentétben nem sarkall adókerülésre, kiskapuk keresésére és csökkenti a bürokrácia költségeit is.  
  • Egy átlátható, egykulcsos adórendszer jótékony hatással lenne a versenyképességre, hiszen vonzaná a befektetőket Magyarországra, megálljt parancsolna az évek óta tartó térségbeli leszakadásnak. A növekvő befektetésekkel új munkahelyek jönnének létre, csökkenne a munkanélküliek száma és nőne Magyarország versenyképessége.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság adózás

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr23380737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása