MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

MDF: nem az újpesti szakrendelő privatizálására!

2008.02.22. 14:44 politikus

Az újpesti szakrendelő privatizációjáról hozott fővárosi egészségügyi bizottsági döntés végrehajtásának felfüggesztését kéri Demszky Gábor főpolgármestertől a városrész vezetése - nyilatkozta Hock Zoltán, az MDF fővárosi frakcióvezetője, újpesti és országgyűlési képviselője pénteken

  

Elmondta: nagyon meglepődtek azon, hogy az egészségügyi bizottság egy helyszíni szocialista javaslatra döntött az újpesti szakrendelő funkcionális privatizálásáról. Különösen azért érte váratlanul az újpestieket ez a döntés, mivel előrehaladott tárgyalások zajlanak a főváros és a kerület között a szakrendelők működtetéséről. A gyermek-szakrendelő ügyében már sikeresen lezárultak ezek a tárgyalások.
 Hock Zoltán leszögezte: elutasítják ezt a "berepülő anyagként" tárgyalt privatizációs döntést. A politikus megjegyezte, hogy információik szerint Horváth Csaba egészségügyi főpolgármester-helyettes is kezdeményezi e bizottsági határozat végrehajtásának a felfüggesztését. Ő sem tudott ugyanis erről a váratlan javaslatról.
Az MDF-es politikus bízik abban, hogy a Fővárosi Közgyűlés a jövő héten megoldja ezt a problémát, megszünteti azt a "képtelen helyzetet", amelyet az egészségügyi bizottság határozata okozott. Ezt követően pedig a két önkormányzat közötti megállapodás hosszú távon rendezheti az újpesti járóbeteg-ellátását. Eszerint egyébként a felnőtt-szakrendelő, amely nem veszteséges tevékenység, továbbra is az újpesti Károlyi kórház részeként a főváros feladata maradna. Hozzátette azt is, ha a kórházból "kimazsolázzák" a nyereséges járóbeteg-ellátást, akkor tovább növekedne az amúgy is veszteséges kórház hiánya.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy privatizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr73374296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása