MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Herényi: az MDF nem fogadja majd el a költségvetést

2007.09.07. 11:36 politikus

Az MDF olyan költségvetést szeretne, amely nagyobb hangsúlyt fektet a kiadások szigorúbb szabályozására, és takarékosabbá, ellenőrizhetőbbé teszi a kiadásokat - mondta a párt frakcióvezetője, azt követően, hogy a parlamenti képviselőcsoport Balatonföldváron kétnapos megbeszélésen készült fel az őszi ülésszakra.

  

    A Magyar Demokrata Fórum ugyanakkor csak akkor fogadná el a büdzsét, ha ő terjesztené be - jegyezte meg Herényi Károly. A frakcióvezető néhány héttel korábban a távirati irodának még azt mondta, ha az MDF adójavaslatai megvalósulnak, akkor előfordulhat, hogy a párt megszavazza a 2008-as költségvetést. Herényi Károly pénteken a párt álláspontját hangsúlyozva kiemelte: az ellenzék hagyományosan nem szokta megszavazni a költségvetést - az MDF pedig egy ellenzéki párt -, a kormány pedig láthatóan nem tud az általa elrontott helyzetre jobbító szándékú előterjesztéssel élni. 
    A politikus kiemelte: az MDF szeretné egyszerűsíteni az adórendszert, a magyarországi ugyanis a legbonyolultabb és a legdrágább szisztéma. Herényi Károly azt mondta, a jövedelem típusú járulékoknak kell csökkenniük, a fogyasztási és vagyoni típusú adóknak pedig növekedni. Az MTI kérdésére, hogy az MDF egyetért-e a kormány eddig nyilvánosságra került adóátalakítási terveivel, a frakcióvezető azt mondta, a kabinet hat éve beszél az adóreformról, ennek azonban semmilyen látható eredménye nincs.
     A demokrata fórum ősszel újra felveti majd az örökösödési illeték, a "haláladó" eltörlését is.
    Az MDF őszi törvényjavaslatainak alapja alapvetően a párt 13 pontjára épül majd. Ennek jegyében szorgalmazni fogják a tiszta kezek hivatalának felállítását, továbbviszik a Centrum Parkoló ügyét és a tőzsdeélénkítési csomagról szóló országgyűlési határozati javaslat kérdését. A párt indítványozza továbbá az egészségügyi törvények módosítását, annak érdekében, hogy a hangsúly a megelőzésre kerüljön - fűzte hozzá Herényi Károly, aki jelezte: törvénymódosító javaslatot fog benyújtani a színesfém-kereskedelemmel kapcsolatban.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: adózás költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr68170199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása