MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Tarlós távozását követeli az MDF

2008.01.21. 14:47 politikus

A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a Fideszt, hogy hívja vissza Tarlós Istvánt népszavazási kampányának éléről, mert a politikus a valódi konzervatív értékek ellen kampányol - mondta Csapody Miklós, az MDF országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten.

  


    "A Magyar Demokrata Fórum felkéri a Fideszt, hogy vonja vissza népszavazási kampányának éléről a konzervatív értékek ellen kampányoló Tarlós Istvánt. (...) Az Erős Magyarország Program, az olyan valami, amit mi konzervatívok is tudnánk részben támogatni, ugyanakkor Tarlós István kampánya egészen más értékvilág bűvöletében él. Itt régi kádárista nosztalgiák jelennek meg" - mondta Csapody Miklós.
    A Fidesz népszavazási kampányát most olyan személy vezeti, aki a valódi konzervatív értékek ellenében kampányol, újra és újra antikapitalista, tőke- és piacellenes megnyilvánulásokat tesz - tette hozzá Csapody Miklós.
    Az MDF-es politikus példaként említette, hogy Tarlós István egy lakossági fórumon a Kádár-rendszer egészségügyi rendszerét méltatta.
    Az MTI kérdésére Csapody Miklós hangsúlyozta: pártja továbbra sem ért egyet a Fidesz kórházi napidíjról, vizitdíjról és tandíjról szóló népszavazási kezdeményezésével. Az MDF azért emel szót Tarlós István ellen, mert "meg kell védeni egy konzervatív szándékú politikai alapprogramot" - tette hozzá.


Háttéranyag

MDF: A Fidesz hívja vissza a konzervatív értékek ellen kampányoló Tarlós Istvánt a népszavazás éléről 

Az MDF szerint Tarlós István antikapitalista, piacellenes megnyilvánulásaival a valódi konzervatív értékek ellen kampányol

 

A Magyar Demokrata Fórum arra kéri a Fideszt: amennyiben komolyan gondolja az alapprogramjában megfogalmazott gondolatokat, hívja vissza Tarlós Istvánt a népszavazási kampány éléről. A Fidesz népszavazási kampányát ugyanis most egy olyan személy vezeti, aki a valódi konzervatív értékek ellenében kampányolva újra és újra antikapitalista, tőke- és piacellenes megnyilvánulásokat tesz. A Fidesz konzervatív elemeket is tartalmazó, reményt keltő programjával nehezen egyeztethető össze Tarlós István kádári értékek mellett hitet tevő kampánya.

A Magyar Demokrata Fórum konzervatív pártként reményt keltőnek tartja a Fidesz Erős Magyarország Programját. Az MDF a szabad versenyen alapuló piacgazdaság, valamint az öngondoskodás híveként egyetért a program azon megállapításával, amely szerint „A huszonegyedik század polgári állama lemond olyan gazdaság- és társadalomszervezési feladatairól, amelyeket a polgárok és közösségeik el tudnak látni.”

Ugyanakkor rendkívül ellentmondásosnak és károsnak tartjuk, hogy miközben hazánkban a gazdasági tudatosság, az öngondoskodás szintje nagyon alacsony színvonalon van, addig a nagyobbik ellenzéki párt népszavazási kampányát egy olyan személy vezeti, akinek a politikai gondolkodásmódja megrekedt a Kádár-rendszer eszmeiségében, és beleágyazódott annak mesterkélt társadalomképébe.

Az MDF szerint Tarlós István az elmúlt hetekben több ízben a konzervatív értékekkel gyökeresen ellenkező, ráadásul megalapozatlan megnyilvánulásokat tett.
§    Többek között kijelentette, hogy „Magyarországon a multinacionális cégek nulla mértékben vesznek részt a közteherviselésben.”
§    A kampányfőnök nemrégiben kazincbarcikai fórumán egyenesen méltatta a Kádár-rendszert, amikor kijelentésében kifejezetten jó minőségűnek nevezte az elmúlt rendszer egészségügyi ellátását.
§    Mindemellett kimondott pozitívumként állította be „a szociális különbségek alacsony szintjét”, ami azonban a többség számára az alacsony életszínvonallal és a kilátástalansággal volt egyenlő.

Tarlós István antikapitalista, versenyellenes megnyilvánulásai teljes mértékben hiteltelenítik a Fidesz alapprogramjában vázolt célkitűzéseket.

A Magyar Demokrata Fórum számára elfogadhatatlan minden olyan megnyilvánulás, amely a mindenható állami gondoskodást, a kádári értékek visszahozását hirdeti. Konzervatív pártként valljuk, hogy a politika nem mehet szembe a szabad versenyen alapuló piacgazdaság értékeivel. Éppen ezért arra kérjük a Fideszt, hogy amennyiben komolyan gondolja a programjában megfogalmazott gondolatokat, ismerje el, hogy Tarlós István az „Erős Magyarország” ellen kampányol, és vonja vissza kampányfőnökét a népszavazás éléről.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tarlós istván népszavazás

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr53374306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása