MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az Ifjúsági Demokrata Fórum Országos Választmányának állásfoglalása: együttműködést, sikert, fejlődést!

2008.03.10. 22:13 politikus

Az Ifjúsági Demokrata Fórum felszólítja a kormányt, az ellenzéki pártokat, hogy vessenek véget az ország sorsát, a fiatalok jövőjét tönkretevő, csak a rövid távú politikai haszonszerzést szem előtt tartó tevékenységüknek és felelős politikával, társadalmi konszenzussal, állítsuk talpra együtt az országot, adjuk vissza az emberek hitét, egy jobb Magyarországot.

Ma a vezető politikai erők nem az országgal, hanem egymással törődnek, mit mondott a másik, hogyan lehetne lejáratni a politikai ellenfelet, hogyan lehet hangzatos, ám soha be nem tartott ígéretekkel minél több szavazatot bezsebelni.

Ennek a politikának a legnagyobb vesztese a fiatalság, amely évtizedek múlva is fizetni fogja - képletesen, de a valóságosan is - a ma hibáinak árát. Az Ifjúsági Demokrata Fórum felszólítja a kormányt, a pártokat és felkéri a társadalmi szervezeteket, hogy a nemzeti kerekasztal hagyományainak felelevenítésével, a lehető leghamarabb kezdjenek tárgyalásokat a társadalmi béke és a fejlődés megteremtése érdekében.
 
Természetesen nem gondoljuk, hogy az ellentétek köddé foszlanak. Plurális demokráciában hiszünk és nincsenek népfrontos vízióink. Ugyanakkor a legfejlettebb demokratikus államok története bizonyítja a különböző vélemény nem kell, hogy együtt járjon a politikai döntésképtelenséggel, a fontos kérdések halogatásához vezető látványpolitizálással.

Meggyőződésünk, hogy egy valós partnerségen nyugvó, a társadalmi konszenzus elérését célul megfogalmazó együttműködés biztosítja a társadalmi békét és a kiszámítható környezetet, ami elengedhetetlen a gazdasági fejlődéshez. Ez a partnerség sikeres lehet, ha a feleket hosszú távú gondolkodás jellemzi, ha mindenki a maga igaza szerint, de a nemzet jövőjét keresi, a társadalom reprezentánsai tekintetbe veszik a gazdasági élet törvényszerűségeit, valamint tisztában vannak az itt kötött megállapodások gazdaságban és társadalomban betöltött szerepével.  A partnerségnek úgy kell működnie, hogy túlformalizált procedúrák és merev intézményi keretek ne korlátozzák.

Hiszünk benne, hogy a közös problémák megértésében és megoldásában alkalmazott, a tapasztalatok kicserélésén alapuló együttműködés megteremtheti a konszenzust azokban az alapvető kérdésekben, amelyekben ma hiányoznak. Mindez nagyobb társadalmi integrációt eredményezne, növelné az ország versenyképességét és nemzeti büszkeségünket.     
Együttműködést akarunk mi ifjú demokraták!

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: együttműködés fiatalok

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr67375179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása