MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

MDF: jó kezekben van a Zuschlag-ügy

2007.09.21. 10:36 politikus

Jó kezekben van a Zuschlag-ügy, az MDF ifjúsági szervezete nem érintett a kérdésben - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum elnöke csütörtökön az MTI-nek.  

  

    Csak reményemet tudom kifejezni, hogy a politika ebbe az ügybe nem fog beleavatkozni. Azt is remélem, hogy teljes körű lesz a vizsgálat - mondta Dávid Ibolya. Hangsúlyozta: az MDF ifjúsági tagozata egészen
biztosan nem érintett ebben az ügyben.
    Az MTI azon kérdésére, lehetnek-e politikai következményei az ügynek, Dávid Ibolya azt mondta: meg kell várni, mi történik az eljárás során, egyelőre nem lehet tudni, milyen magasságokig fog ez az ügy eljutni.
    Zuschlag János volt szocialista parlamenti képviselőt, az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnökét és hat társát különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítja az ügyészség, alapítványoknak nyújtott állami pénzek szabálytalan felhasználása miatt.
A politikust szerdán vették őrizetbe, miután a Kecskeméti Városi Ügyészségen kihallgatáson jelent meg. A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot, számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt. A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni. Zuschlag János, aki korábban lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról, miután a holokauszttal viccelődött, jelenleg az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezető elnöke, a megyei közgyűlés tagja, Kiskunhalason önkormányzati képviselő, a szocialista párt kiskunhalasi szervezetének elnöke.
    Az MSZP ifjúsági szervezete, a Fiatal Baloldal csütörtökön közleményben tudatta az MTI-vel, hogy szervezete és egyetlen tisztségviselője sem érintett a FIBISZ egykori vezetőségi tagja, Zuschlag János ellen folyó nyomozásban. Minden ezzel ellentétes sajtóhír és egyéb híresztelés valótlan - áll a Fiatal Baloldal kommünikéjében.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr11172159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása