MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Nagy a baj a magyar gazdaságban - az MDF négy pontos javaslata

2007.08.17. 11:41 politikus

Áfa-emelést és a személyi jövedelemadó csökkentését szeretné elérni az MDF a magyar gazdaság fellendítése érdekében.

  

    "A Magyar Demokrata Fórum szerint drasztikus adóreformra és drasztikus lépésekre van szükség ebben a helyzetben. El kell kezdenünk tárgyalni egy egykulcsos szja mielőbbi bevezetéséről" - mondta Herényi Károly pénteki sajtótájékoztatóján.
    A frakcióvezető szerint az egykulcsos személyi jövedelemadó 19 százalékos - vagy akár 15-16 százalékos - lehetne. Az áfa esetében a jelenlegi 20 százalékos kulcs
mellé egy újabb 23-24-osat kellene bevezetni.
    Véleménye szerint a változtatásokat már 2008. január 1-jétől életbe kellene léptetni.
    A párt négy pontban módosítaná az adótörvényeket. A csomagban szerepel az átfogó adóreform, az egykulcsos szja bevezetésével; a bürokrácia leépítése; a korrupció-elleni harc fokozása és a befektetés-ösztönzés.
    Az MDF szerint az egyszerűbb adórendszer kevesebb adminisztrációval járna, az adóhivatal így felszabaduló erőit az ellenőrzésre lehetne koncentrálni.
    Az állami bürokrácia csökkentésének jegyében egyszerűsíteni kellene a vállalkozásalapítási és engedélyeztetési szabályokat.
    A párt továbbra is sürgeti a korrupcióelleni harc fokozását, a tiszta kezek hivatalának felállítását.
    Herényi Károly szerint az adómódosításokkor a befektetés-ösztönzésre is nagy hangsúlyt kell fektetni.
    Ha az MDF adójavaslatai megvalósulnak, akkor előfordulhat, hogy a párt megszavazza a 2008-as költségvetést - mondta az MTI kérdésére a frakcióvezető.
    "Ha az MDF javaslatait alapvetően befogadják, akkor az már egy elgondolkodtató helyzet. Az ország olyan helyzetben van, hogy itt most már nem politikai megfontolások alapján kell álláspontot kialakítani, hanem azt vizsgálni, hogy az ország érdekeit mi szolgálja" - mondta Herényi Károly.
    A politikus szerint elfogadhatatlan a kormány azon álláspontja, hogy ilyen bajban nem képzelhető el adóreform. A konvergenciaprogram átmenetileg elérheti célját, de a gazdaságfejlesztés terén elmulasztott lépések miatt az egyensúlyi állapot nem tartható majd fenn.
    Az idén a második negyedévben - az előző év azonos időszakához viszonyítva - 1,4 százalékos volt a gazdasági növekedés Magyarországon, a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján.
    Szlovákiában 9,2 százalékkal, Lengyelországban pedig körülbelül hat százalékkal nőtt a GDP a második negyedévben, az előző év azonos időszakához képest.  Ugyanebben az időszakban az eurózóna gazdasága 2,5 százalékkal, az Európai Unióé 2,8 százalékkal bővült.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság adózás

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr4170206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása