MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Fogyasztóvédelmi feketelistát!

2007.07.20. 19:40 politikus

Az MDF kezdeményezi, hogy a fogyasztóvédelem szervei az ilyen vállalatok adataival hozzanak létre egy feketelistát. A széles körben nyilvánosságra hozott listából a vásárlók pontosan megtudhatják, melyek azok a cégek, amelyek romlott terméket kínáltak eladásra - hangsúlyozta Herényi Károly pénteki sajtótájékoztatóján.
    A frakcióvezető szerint azért lenne szükség a feketelistára, mert a kiszabott pénzbírságnak nincs megfelelő visszatartó ereje.
    A Magyar Demokrata Fórum azt is javasolja, hogy egységesítsék a Magyarországon kapható termékek lejárati dátumozását, és tegyék kötelezővé az egységes szavatossági idő formátum használatát.
    Napjainkban a gyártó cégek egyaránt használják a magyar, az angol és a német dátumformátumot, ami megtévesztheti a vásárlókat.
    A távirati iroda kérdésére a frakcióvezető elmondta, nincs szükség uniós szabályozásra a dátumozás kérdésében.
    A politikus szerint úgy lehetne a gyakorlatban alkalmazni az egységes dátumozást, hogy az áruházak kössék ki a megrendeléseiknél, hogy a lejárati idő hogyan szerepeljen a terméken. Ez a piacvédelemnek is jó eszköze lehetne Magyarországon, hiszen aki nem képes megfelelni ennek az elvárásnak, az kiszorulna a magyar piacról - tette hozzá.
    Herényi Károly úgy véli: a fogyasztóvédelemben nem a jogszabályokkal van a probléma, hanem a törvények végrehajtásával.
     A fogyasztóvédelemért felelős tárca adatai szerint az állampolgárok több mint egyharmadával fordul elő fogyasztóvédelmi panaszra okot adó eset.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fogyasztóvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr43122094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása