MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Ötpárti egyetértés szükséges a magyar tőkepiacok élénkítése érdekében!

2007.07.19. 11:11 politikus

A magyar tőkepiacok élénkítése érdekében megalkotott tőzsdei ötpontos intézkedéstervezetet a Magyar Demokrata Fórum a parlamenti pártok között elsőként üdvözölte, mára pedig több párt is felsorakozott a javaslatcsomag mögé. Az öt pont közül háromban már most politikai többség kovácsolódott össze. Valós esély van arra, hogy mind az öt pont egyöntetű támogatásban részesüljön minden politikai oldal részéről: a konszenzus megteremtése érdekében az MDF ötpárti egyeztetést kezdeményez a magyar tőkepiacok élénkítése érdekében.

A Magyar Demokrata Fórum elkötelezett az ötpontos tőzsdeélénkítő javaslatcsomag mielőbbi megvalósítása mellett, hiszen az egybecseng „A Középosztály 13 pontjának” mind céljaival, mind konkrét intézkedéstervezeteivel.

A Magyar Demokrata Fórum a parlamenti pártok között elsőként üdvözölte a tekintélyes pénzpiaci szereplők ötpontos intézkedéstervezetét, ezt követően több párt is felsorakozott a kormányfőhöz eljutatott tervezet mögé. Mára az öt pont közül háromban politikai többség kovácsolódott össze, hiszen a hosszú távú befektetési számla bevezetésében, a pénzügyi oktatás nemzeti alaptantervbe való felvételében, valamint a nagyvállalatok tőzsdére vitelének fontosságában az MDF, a Fidesz-KDNP, valamint az SZDSZ is egyetért. A Magyar Demokrata Fórum vallja, hogy egy ilyen, politika felett álló, a magyar piacgazdaság jövőjét meghatározó döntéshez az összes parlamenti párt konszenzusára van szükség. Ennek érdekében egy, a közeljövőben szakértők bevonásával megtartandó ötpárti kerekasztalt kezdeményezünk.

Bízunk benne, hogy az öt parlamenti erőnek sikerül közös nevezőre jutnia a már politikai többséggel bíró 3 pontban, továbbá hisszük: valós esély van arra, hogy mind az 5 pont egyöntetű támogatásban részesül minden oldal részéről. A Magyar Demokrata Fórum bízik benne, hogy az ötpárti egyeztetésre való meghívást a Magyar Szocialista Párt is elfogadja, hiszen rég volt példa arra, hogy kormányoldal és ellenzék ilyen fontos, valós problémákra megoldást nyújtó kérdéskörben közös nevezőre jusson.

Hisszük: végre esély nyílt arra, hogy valódi eredményeket érjünk el a tisztességes piacgazdaság kiépítése terén. Ezt az esélyt nem szabad elszalasztanunk, ehhez azonban ötpárti konszenzusra van szükség.

Budapest, 2007. július 19.
                       
                                Dávid Ibolya,
                              az MDF  elnöke

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság tőzsde egyeztetés

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr18120988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása