MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A kormányzat fordítsa Nagy Zoltán védelmére az Antikorrupciós Testületre szánt nyolc millió forintot!

2007.07.19. 16:48 politikus

Sajtóközlemény

A Magyar Demokrata Fórum megtalálta az Antikorrupciós Koordinációs Testület működtetésére szánt nyolcmillió forint valódi helyét: ha a kormány a szükséges nyolcszáz millió forint helyett ennek csupán századrészét képes a korrupció elleni küzdelemre áldozni, akkor azt teljes egészében fordítsa Nagy Zoltánnak, a Gazdasági Versenyhivatal brutális fenyegetésben részesült elnökének a védelmére. Fel kéne ismerni, hogy a tisztességes piacgazdaság ellenfeleit csak bátorítja az a tény, hogy a kormányzat a komolytalan összegből működtetni kívánt látszat-testületen kívül nem tud mást felmutatni a korrupcióellenes harcban.

A Magyar Demokrata Fórum a kormányzat korrupciós ügyekben való tehetetlenségének jelét látja abban, hogy a korrupció további burjánzásában érdekelt körök nyíltan megfenyegették Nagy Zoltánt. Mint ismeretes, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének szolgálati autóját Budapest szívében az első lökhárítótól a tetőn át a hátsó csomagtartó-fedélig savval öntötték le. Az MDF szerint ez a felháborító ügy egyértelműen mutatja: a tisztességes piacgazdaság ellenfelei a korrupció ellenes harc egyik legfőbb szimbolikus alakjának megfenyegetésén keresztül kívántak üzenni.  Nagy Zoltán a GVH élén évek óta állhatatosan küzd a kartellezés és a tisztességtelen piacszerzés ellen, a fogyasztók védelme érdekében.

A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint megdöbbentő és jelzésértékű, hogy a korrupcióban érdekeltek ilyen brutálisan nyílt figyelmeztetést intézhettek Nagy Zoltánhoz. Nem csoda, hogy e körök felbátorodtak azon, hogy a kormány a korrupció ellen csak látszatharcot folytat. A koalíció azzal, hogy csak egy komolytalan összeget - mintegy nyolc millió forintot - különített el az általa létrehozott korrupcióellenes testületre, zöld jelzést adott a bűnözői köröknek.

A kormánynak kötelessége mindent megtenni a GVH elnökének teljes körű védelme érdekében. A Magyar Demokrata Fórum megtalálta az Antikorrupciós Koordinációs Testület működtetésére szánt nyolcmillió forint valódi helyét: ha a kormány a szükséges nyolcszáz millió forint helyett ennek csupán századrészét képes a korrupció elleni küzdelemre áldozni, akkor azt teljes egészében fordítsa Nagy Zoltán védelmére. A Magyar Demokrata Fórum mindemellett változatlanul arra kéri a kormányzatot, hogy ezen intő jel hatására vizsgálja felül korrupcióellenes stratégiáját, és a megfelelő testület működésére ne nyolc-, hanem nyolcszázmillió forintot különítsen el.
 
Budapest, 2007. július 19.


                                                                            Dávid Ibolya,
                                                          a Magyar Demokrata Fórum elnöke
 
Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr67121261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása