MDF

Ez az oldal nem az MDF hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MDF honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Tiltakozásra szólít fel az MDF a kis adók összevonása miatt

2007.09.16. 11:45 politikus

Tiltakozásra kéri a rektorokat a kis adók összevonása ellen az MDF, mert a párt szerint bevételkiesést jelenthet az intézményeknek a szakképzési hozzájárulás és az innovációs járulék beolvasztása - mondta Almássy Kornél, alelnök.

  

Az MDF levelet küldött a rektoroknak, amelyben arra kérjük őket, hogy minden lehetséges fórumon tiltakozzanak a kis adók összevonása, így az innovációs járulék és a szakképzési hozzájárulás megszüntetése ellen - hangsúlyozta a politikus.
A két kis adó összevonása jelentős bevételkiesést jelenthet az innovációval és a szakképzéssel foglalkozó intézményeknek, az MDF szerint ugyanis megvan a veszélye annak, hogy ezután a magánszféra nem fektet majd kutatás-fejlesztésbe.
Almássy Kornél hozzátette: a tervezett új rendszerben megszűnik a közvetlen kapcsolat a piaci szereplők és az egyetemek, főiskolák között, a pénz egy közös alapba áramlik majd. Így az is elképzelhető, hogy pártpolitikai alapon dőlnek majd el a támogatások.
Azt egyelőre nem tudjni, hogyan lehetne az összevonás után is biztosítani a jelenlegi kedvezményeket a cégeknek, így az MDF a kérdést az Országgyűlés kutatás-fejlesztési eseti bizottsága elé viszi majd.
A Magyar Demokrata Fórum július elején jelentette be: azt javasolja, hogy a kormány ne vonja össze a szakképzési hozzájárulást és az innovációs járulékot, vagy az új, összevont adó esetében is maradjanak meg a jelenlegi lehetőségek.
A kormányzó pártok június végén írták alá a koalíciós megállapodás kiegészítését.
Ebben egyebek mellett szerepel az is, hogy összevonnák a munkaadói és munkavállalói járadékot, a szakképzési, a rehabilitációs hozzájárulást és az innovációs járulékot.
A szakképzési hozzájárulás esetében a vállalkozások levonhatják az adóból saját dolgozóik szakképzését, illetve fejlesztési vagy együttműködési megállapodás keretében támogathatják a szakképzést folytató középiskolákat és felsőoktatási intézményeket, az innovációs adó pedig serkenti a vállalatok kutatás-fejlesztési tevékenységét.

Forrás: mdf.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gazdaság adózás

A bejegyzés trackback címe:

https://mdf.blog.hu/api/trackback/id/tr55170210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása